Kreiranje Uspeha

svako ima san

Svako od nas ima neki san. Mnogi od nas ga jednostavno zaborave ili potisnu zbog nekih razočaranja ili neuspeha iz prošlosti. Prirodno je da pokušavamo da se zaštitimo od ponovnog povređivanja, pa se tako odričemo svog sna, bojeći se da posegnemo za mogućnostima koje mogu da nam pomognu da ga ostvarimo.

Da li ste čuli za Katarinu Lanigan? Katarina je bila vrlo talentovana za pisanje i zbog toga je dobila stipendiju za Harvard. Kada je na početku studija napisala svoju prvu kratku priču, profesor joj je dao neprelaznu ocenu i ubedio je da nema talenta. Narednih 13 godina nije napisala ništa.

katarina catherine lanigan

Onda je jednog dana otišla da pogleda snimanje nekog filma. Rekla je piscu scenarija koji se tu nalazio da bi volela da postane pisac. „Gluposti!“ odbrusio je ovaj. „Da hoćeš da budeš pisac, ti bi pisala!“ Kada mu je Katarina ispričala kako ju je profesor na početku studija u tome obeshrabrio, scenarista je odgovorio: „Akademski tip? On nema pojma! Ja živim od pisanja. Znaš šta? Idi ti lepo kući, napiši nešto, pa mi to pošalji. Ja ću ti reći da li imaš ili nemaš talenta.“

Godinu dana kasnije, Katarina je završila svoj roman i poslala ga scenaristiNjemu se roman jako dopao, te ga je poslao svom agentu u Njujork. I agentu se roman dopao, pa joj je ponudio da joj bude zastupnik. Da skratim priču: Za Katarininim prvim romanom je sledilo još skoro četrdeset drugih, uključujući i Dragulj sa Nila, po kome je snimljen i čuveni film.

Da li su i vas ubedili da treba da odustanete od svog sna i postanete „realni“? Niste jedini. Vi morate da mu se vratite.  Morate da ga ostvarite, i zbog sebe i zbog drugih.

Setite se svog sna. Identifikujte se sa njim. Kada se povežete sa suštinom onoga što vi u stvari jeste i sa onim što hoće da izađe iz vas, to vas pokreće. Tada možete da prevaziđete sve prepreke, ma kako velike one bile.

Nipošto ne odustajte. Pokušajte sve ono što do sada niste pokušali.  Kada smo bili deca, mi smo pokušavali različite stvari dok ne uspemo, zar ne? Setite se samo kako ste naučili da hodate ili vozite bicikl ili skilere. A sada? Zašto sada ne pokušate da uradite ono što želite? Šta je najgore što može da se desi? Nemate odgovor na ovo pitanje? Onda vam ne preostaje nisšta drugo do da opet postanete radoznali i krenete u potragu. Najpre za svojim zakopanim snom, a potom i za pravim načinom da ga ostvarite. Ako jedan način ne funkcioniše, pokušajte nešto drugo.

Zamislite da je život kuhinja. Pronađite oprobane recepte. Eksperimentišite dok ne dobijete željeni rezultat.

Za ostvarenje vašeg sna!

Neva Rajković

 

Posted in Inspiracija & Motivacija  

Nadamo se da ste uživali u ovom tekstu i da vas je inspirisao :)

Preuzmite naš besplatni e-book i počnite punom parom da radite na sebi iz topline svoga doma. Ili dođite na naš trening Manifesting.Komentari

Pročitaj i ovo

Neva Rajković

Copyright 2010-2018  - All rights reserved