Drevni blagoslov Nahua indijanaca

Kreiranje uspeha, 26. January 2021.
drevni-blagoslov-nahua-indijanaca 1.jpg
Photo by Jacub Gomez from Pexels
 

Ovaj drevni blagoslov stvoren je na nahuatl jeziku koji pripada porodici jezika Asteka, a kojim se govori ili se govorilo na jugu Meksika i susednih država. Nastao je u sedmom veku i još uvek je primenljiv. Govori o opraštanju, naklonosti, nepristrasnosti i oslobađanju.

 

***

 

„Oslobađam roditelje osećaja da su me izneverili.

Oslobađam svoju decu potrebe da me čine ponosnim; neka idu svojim putem do mile volje. Neka slede svoja srca i neka ostvaruju svoje snove.

Oslobađam svog partnera obaveze da me učini kompletnom osobom. Ništa mi ne nedostaje, stalno učim, od svakoga.

Zahvaljujem se roditeljima mojih roditelja i mojim precima koji su došli na svet kako bih ja danas mogao da živim. Oslobađam ih neuspeha i neostvarenih želja iz prošlosti, znajući da su u okviru svoje svesnosti u tom trenutku radili najbolje što su mogli da bi što bolje mogli da podnesu uslove u kojima su živeli.

Poštujem svoju porodicu, volim je i prihvatam kao oslobođenu od svih grešaka. Transparentan sam pred njihovim očima tako da znaju da ništa ne krijem i ništa ne dugujem osim da budem veran sebi i svom postojanju, prateći mudrost svog srca. Svestan sam toga da ispunjavam svoj životni plan bez pokornosti vidljivim i nevidljivim obavezama prema svojoj familiji koji bi mogli da poremete moj mir i moju sreću za koje znam da sam sam odgovoran.

Odričem se uloge spasitelja. Ne moram više da budem onaj koji spaja i ispunjava očekivanja drugih.

Učeći kroz i samo kroz ljubav, blagosiljam svoju suštinu, svoj način izražavanja, iako bi neko mogao da me ne razume.

Razumem sebe, jer sam samo ja živeo i iskusio svoju prošlost; jer znam sebe, znam ko sam, šta osećam, šta radim i zašto to radim.

Poštujem i prihvatam sebe.

Poštujem i prihvatam tebe.

Poštujem božansko u sebi i u tebi.

Mi smo slobodni."

 

***

 

Izvor: https://www.cathedralofthesoul.org/single-post/Ancient-Nahuatl-Blessing

Komentari