Neva Rajković

priča o dve zabe.jpg

Bile jednom dve žabe koje su bezbrižno živele u bari kraj jednog imanja. Pošto su svoju baru i okolinu već dobro upoznale, odlučile su da krenu dalje i da vide koja uzbuđenja im ovaj svet nudi. Tako stigoše i do ostave, koja se nalazila na imanju.

Dok su skakale okolo i upoznavale novo okruženje, ne obrativši pažnju kuda se kreću, ubrzo upadoše u kofu sa sveže pomuženim mlekom, na koju je neko zaboravio da stavi poklopac. Preplašene, počeše da skaču ne bi li izašle napolje, ali avaj: kofa beše suviše duboka.

Posle par pokušaja, prva žaba se obeshrabri i reši da odustane od daljih napora. Pokuša da nagovori i drugu žabu da učini isto:

„Vidiš da ne pomaže, prestani da skačeš, uzalud je. Bolje da dostojanstveno zajedno umremo.“

Druga žaba nastavi da skače, ne obazirući se na nju.

Prva žaba, umorna i očajna, uzdahnu:

„Ah, jadna ja i moja sudba zla! Suđeno mi je da tako mlada umrem... zbogom svete, protiv sudbine se ne može.“ Prepusti se i potonu.

Druga žaba nastavi i dalje da skače i skače. Skakanje je postajalo sve teže i teže.

Iznenada, kada je već bila na izmaku snage, oseti tvrdo tlo pod nogama. Skačući, umutila je puter. Odrazi se i iskoči iz kofe.

Posted in Inspiracija & Motivacija  

Nadamo se da ste uživali u ovom tekstu i da vas je inspirisao :)

Preuzmite naš besplatni e-book i počnite punom parom da radite na sebi iz topline svoga doma. Ili dođite na naš trening Manifesting.Komentari

Pročitaj i ovo

Neva Rajković

Copyright 2010-2018  - All rights reserved