Kreiranje Uspeha

„A kako bi izgledao proces proizvodnje helanki ako bih se odlučila da kreiram svoje?“, stidljivo sam pitala svoju drugaricu koja je dizajner po struci i koja je imala iskustva u tome.

Nisam bila svesna da će to jedno pitanje biti upravo taj prvi korak koji sam preduzela u ostvarivanju svojih snova.

Impulse Activewear1.jpg

 

Po struci master marketinga, nikada pre toga nisam imala nikakve veze sa svetom dizajna i mode. U tom trenutku sve je delovalo tako nepoznato, nedodirljivo i nedostižno. Ali, dok sam slušala moju drugaricu kako objašnjava čitav proces, pored straha od nepoznatog javio mi se neverovatan osećaj uzbuđenosti i to mi je bio dovoljan znak da je to nešto što moram da ispratim do kraja.

Odlučila sam da poslušam svoju intuiciju i ispratim svoj impuls.

"Follow your bliss and the universe will open doors for you where there were only walls." – Joseph Campbell

Gospodin Campbell je bio u pravu kad je ovo rekao. Ono čega mnogi nisu svesni je da su naše emocije zapravo naš unutrašnji GPS koji nam služi za navigaciju kroz život na putu ostvarenja naših ciljeva. Sve emocije koje se nalaze na pozitivnom delu skale nam govore da idemo u pravom smeru, a sve one na negativnom da se udaljavamo od našeg cilja.

Sve što kod nas izazove osećaj sreće, uzbuđenosti ili samo interesovanje, treba istražiti i videti kuda nas vodi.

Vođena tim impulsom, ja sam se hrabro odlučila da pokušam ovaj eksperiment u svom životu. Uvidela sam da strategije koje sam sprovodila do tada nisu uspevale da me dovedu do željenog rezultata, osećaja sreće i ispunjenosti poslom koji radim i životom generalno.

Do tada sam živela svoj život pokušavajući da udovoljim željama i očekivanjima drugih. Svojih roditelja, svojih prijatelja, svog bliskog okruženja. Pokušavajući da se utopim u masu, želeći da budem prihvaćena i da ne odstupam od normale, mislila sam naivno da je to put do uspeha. Trebalo je da dostignem jedan dubok nivo nezadovoljstva i zaronim u duboku depresiju vođena time da udovoljim svima, kako bih se napokon trgla i počela da udovoljavam onoj najbitnijoj osobi – SEBI.

Milica Đorđević Impulse Activewear2.png

Po prvi put sam uzela svoj život u svoje ruke. I pored velikog straha od nepoznatog, nikada se bolje nisam osećala u životu.

"Just take the first step in faith. You don’t have to see the whole staircase. Just take the first step." – Martin Luther King Jr.

Upravo tako sam i ja realizovala svoju ideju, jednim hrabrim korakom za drugim, kroz mrak u nepoznato.

Nisam znala tačno kako ću to uraditi, ko će mi u tome pomoć ni gde, imala sam samo viziju u glavi kako bi to trebalo da izgleda na kraju. Znala sam šta moj brend treba da predstavlja i kojom energijom da odiše. Odluke na svakom koraku donosila sam intuitivno i sa čvrstom verom u krajnji ishod.

Kod razmatranja dizajna, izborom određenih poslovnih saradnika, materijala, marketinga i sl, dopustila sam da me vodi moj prirodni GPS. Ne mogu da kažem da nisam grešila, ali su to uglavnom bile greške načinjene pod pritiskom i glasom razuma, kako svog tako i drugih. Ono što me je održalo da istrajem do kraja i da ne odustanem je bila samo čvrsta vera u krajnji ishod.

Mislim da je to najbitnije od svega što radite u životu. Uvek imajte veru u sebe i u svoju viziju. Data vam je s razlogom i ne dajte nikome da vas pokoleba u vašoj realizaciji iste.

Zakon privlačnosti stvarno deluje

Kako sam zakoračila u nepoznati svet preduzetništva u modnoj industriji, kao čudom krenuli su da ulaze ljudi u moj život koji su mi pomagali u realizaciji moje ideje.

Milica Đorđević Impulse Activewear1.jpg

Znala sam da je to sve bio rad moćnog zakona privlačnosti, moje otvorenosti da tražim pomoć i budem iskrena sa onim što znam i jesam, ali i sa onim što mi treba. Spontano sam oko sebe okupila tim žena istomišljenika koje su uspešne, pametne, ambiciozne i dele istu strast prema životu. Neke od njih su mi postale i jako dobre prijateljice.

Svaki susret sa njima mi je bio potvrda da sam na pravom putu i ohrabrio me da nastavim dalje.

Posle godinu dana od stvaranja ideje, napokon sam imala u rukama opipljiv proizvod.

Ne mogu da kažem da je put do realizacije bio gladak kao što vam se možda čini čitajući tekst. Svi oni iz mog bližeg okruženja mogu da vam potvrde da je bio pun komplikacija. Ono što je otežavajuća okolnost je što živimo u zemlji gde smo od početka suočeni sa raznim preprekama.

Ipak, kad pogledam unazad, ne bih menjala ništa. Upravo zbog svih tih komplikacija i grešaka ja sam najviše naučila o sebi. To su trenuci kada sam osetila najveći razvoj svoje ličnosti. Kada nisam dobila očekivanu pomoć od drugih, naučila sam da to nešto uradim sama. Kada bih probila sve očekivane rokove, naučila sam da se prepustim Univerzumu znajući da za sve ima tačan tajming kada nešto treba ili ne treba da se dogodi. Kada bih zadobila još jedan razočaravajući udarac od realnosti u Srbiji, naučila sam da ne reagujem emotivno svaki put. Kada nisam dobila podršku od bližeg okruženja, naučila sam da je nađem u sebi i u drugima koji dele slične životne priče.

The joy is in the journey

Dok sam oblikovala svoj brend u opipljiv proizvod, on je u stvari sve vreme oblikovao mene.

Uverila sam se da je tačno ono što nam stalno propagiraju kada je ostvarenje ciljeva u pitanju.

Cilj nije svrha, nego samo sredstvo koje nam pomaže da se fokusiramo u kom smeru da idemo da bismo ostvarili ono što želimo. A ono što stvarno želimo je zapravo sve ono što iskusimo tokom našeg proputovanja od želje do cilja. Tu leži celo blago našeg postojanja koje tražimo.

Nadam se da sam uspela kroz ovaj tekst da vas inspirišem da se upustite u realizaciju vaših ideja. Neka vam trenutno stanje vaše stvarnosti ne bude pokazatelj vaše budućnosti nego samo odskočna daska kako bi ste realizovali vaše ciljeve. Čvrsta vera u ostvarenje vaše vizije je dovoljna da nadjača i trenutni nedostatak materijalne strane i odgovarajućih ljudi. Ako se samo odvažite da poslušate svoje impulse i načinite prvi korak, čuda su itekako moguća.

 

Napisala Milica Đorđević, vlasnica brenda Impulse Activewear

Posted in Inspiracija & Motivacija  

Nadamo se da ste uživali u ovom tekstu i da vas je inspirisao :)

Preuzmite naš besplatni e-book i počnite punom parom da radite na sebi iz topline svoga doma. Ili dođite na naš trening Manifesting.Komentari

Pročitaj i ovo

Neva Rajković

Copyright 2010-2018  - All rights reserved