Kreiranje Uspeha

Nekoliko kolega sa studija, sada uspešni mladi ljudi, došli su u posetu svom profesoru sa fakulteta. Ćaskali su i razmenjivali uspomene, ali se ubrzo njihov prijatan razgovor pretvorio u salvu žalbi o stresu koji posao i sam život sa sobom nosi.

Profesor ih je ponudio kafom i ubrzo se vratio iz kuhinje sa punom džezvom i nekoliko različitih šoljica. Neke su bile od finog porcelana, neke od jednostavne plastike, neke od stakla. Neke su bile vrlo retke, a neke vrlo skupe.

Ponudio ih je da se posluže. Kada su svi studenti držali po šoljicu kafe u ruci, profesor im je rekao:

„Kao što možete da primetite, sve skupe i ekskluzivne šoljice su u upotrebi. Ostale su samo one jednostavne i jeftine. Izvor vaših problema i stresa je taj što je vama sasvim normalno da želite da imate samo najbolje.

Budite uvereni da sama šoljica ne utiče na kvalitet kafe koju pijete. U većini slučajeva je samo čini skupljom, a ponekad i sakriva ono što zaista pijemo. Ono što ste vi upravo želeli je kafa, a ne šoljica. Ipak ste svesno posegnuli za najboljim šoljicama, a onda počeli da merkate šoljice onih drugih.

Sada razmislite o sledećem: Život je ta kafa, a karijera, novac i društveni položaj su šoljice iz kojih je pijemo.

Vrsta šoljice koju imamo niti definiše niti utiče na kvalitet života koji živimo. Ponekad, ako se koncentrišemo samo na šoljicu, zaboravićemo da uživamo u samoj kafi.

U životu je bitna kafa, a ne šoljice. Uživajte u svojoj kafi!“

Posted in Inspiracija & Motivacija  

Nadamo se da ste uživali u ovom tekstu i da vas je inspirisao :)

Preuzmite naš besplatni e-book i počnite punom parom da radite na sebi iz topline svoga doma. Ili dođite na naš trening Manifesting.Komentari

Pročitaj i ovo

Neva Rajković

Copyright 2010-2018  - All rights reserved