Kreiranje Uspeha

Da li ste čitali Dikensovu Božićnu priču? Ili možda gledali film?

Okorelog tvrdicu Skrudža posećuje rođak i verni saradnik Bob Kračit koji ga moli da ga pusti s posla na Božić. On ga pušta, ali pod uslovom da mu taj dan ne bude plaćen. Kada je Skrudž zatvoriokancelariju, dolazi mu duh pokojnog poslovnog prijatelja Marlija i govori mu da će ga posetiti tri duha: Duh Božićne prošlosti, duh sadašnjosti i duh budućih Božića. Duhovi mu ukazuju na izbore koje je napravio u prošlosti, na sadašnji uticaj tih izbora na njega i na to kakvi će mu biti sledeći Božići ako ništa ne bude promenio. U ovoj konfrontaciji Skrudž odluči da uradi stvari drugačije. Sa pozitivnim posledicama po sebe i svoju okolinu.

Hoćete da pokušate da napravite sopstvenu Božićnu priču?

Evo ovako:

Smestite se udobno, i dozvolite duhovima prošlog, sadašnjeg i budućih Božića ili Novih godina da Vas posete.

Duh prošlog Božića ili Nove godine:

Vratite se u mislima na prošli Božić ili Novu godinu. Kako je Vaš život izgledao? Šta ste radili? Kako ste živeli? Sa kim ste provodili vreme? Koje ste izbore napravili? Koje ste odluke doneli? Kako ste se pritom osećali?

Duh sadašnjeg Božića ili Nove godine:

Šta su Vam doneli izbori i odluke koje ste napravili u prošlosti? Kako izgledaju Vaši novogodišnji i božićni praznici ove godine? Šta se promenilo? Kako se osećate?

Budući Božići i Nove godine

Pustite sada mašti na volju. Zamislite da nastavljate da činite isto što ste i do sada činili. Kako će izgledati Vaši božićni i novogodišnji praznici iduće godine? Sa kim ćete biti tada? Šta ćete raditi? Kako ćete se osećati? Da li je to ono što zaista želite?

Ako je Vaš odgovor „Da, to je ono što želim“ ili „Na dobrom sam putu da postignem ono što želim“, onda čestitajte sebi na koracima koje ste do sada napravili i nazdravite koracima koje ćete preduzeti!

Ako je Vaš odgovor „Ne, to nije ono što želim“, onda se opustite i pustite mašti na volju. Zamislite kako izgledaju Vaši božićni i novogodišnji praznici iduće godine, najlepši koje možete da zamislite. Gde ste? Sa kim ste? Šta radite? Kako izgleda Vaš život? Kako se odnosite prema ljudima iz Vašeg okruženja? Kako se oni odnose prema Vama? Kako izgledate? Kako se osećate? Kada završite, vratite se polako u ovu realnost i zapišite do najmanjih detalja ono što ste videli i osetili u svojim mislima. Da se ne biste zaustavili na maštanju, zapišite šta treba da uradite da bi se sve to i ostvarilo. I počnite odmah!

2014najboljadosada2

P.S.
Prošle godine u ovo doba smo podelili sa vama 20 pravila za lepši život. Pročitajte ih ponovo, još uvek su aktuelna :)

Posted in Inspiracija & Motivacija  

Nadamo se da ste uživali u ovom tekstu i da vas je inspirisao :)

Preuzmite naš besplatni e-book i počnite punom parom da radite na sebi iz topline svoga doma. Ili dođite na naš trening Manifesting.Komentari

Pročitaj i ovo

Neva Rajković

Copyright 2010-2018  - All rights reserved