RADIONICA KREIRAJ IDEALNU VEZU

Da li se trenutno nalaziš u srećnoj i ispunjenoj vezi?

Onda ovaj tekst možda i nije za tebe. :)

Sa druge strane, ako si super skockala svoj život ali se ponekad ipak pitaš kako je moguće da na ovoj planeti nema pravog muškarca za tebe, onda nastavi da čitaš! Pogotovo ako već sve radoznale tetke pitaju kad ćeš konačno da se udaš, jer: „Već ti je vreme“.

Nego da se vratimo na onog pravog.

Ponekad ti se čak učini da si ga srela, da je on baš taj, ali uprkos svim tvojim poljupcima i trudu, na kraju se ispostavi da ta žaba nije predodređena da se pretvori u Princa.

 

I šta onda radiš?

Jedna stvar je sigurna: Svima nama je potreban neko ko će nas razumeti i voleti. To je jedna od osnovnih ljudskih potreba. Svi se nakon raskida često osećamo razočarano i teško nam je da poverujemo da nešto može biti bolje ili drugačije. Ali nakon što smo izvidale svoje rane, nastavljamo da tražimo čoveka svog života.

I tako od silne želje u svakom muškarcu koji nam se makar malo dopadne, viđamo potencijalnog čoveka našeg života.

 

U čemu je problem sa ovakvim pristupom?

Kada se još jedna veza u nizu pokaže kao neuspeh i kada dodamo još jedan primerak muškog roda u naš svet, ne preostaje nam ništa drugo nego da konstatujemo da normalnih muškaraca jednostavno nema.

Da li je moguće da je baš tako ili je nešto drugo u pitanju?

 

Da li si se ikada zapitala šta je to što u stvari želiš?

Odlično znaš šta ne želiš: ne želiš da budeš sama, ne želiš da iznova i iznova započinješ veze sa pogrešnim muškarcima, ne želiš da ostaneš sama celog života, ne želiš da upropastiš svoj život pored nekog ko te ne zaslužuje, ne želiš još mnogo toga. Ali da li znaš šta zaista želiš?

 

Zamisli da…

Zamisli da živiš svoju idealnu vezu. Da li si u njoj opuštena i slobodna? Koji su osnovni elementi koji je čine? Romantika? Humor? Profesionalna podrška? Ili nešto sasvim drugo?

U bajkama i romantičnim komedijama je sve to nekako jednostavnije: Oni se sretnu, oboje zgodni, dobri i pametni, nešto se u međuvremenu desi, ali se sve završi venčanjem ili bar veridbom. I tako su dugo i srećno živeli dugi niz godina.

Međutim, niko ne govori šta je bilo posle? Kako izgleda to “dugo i srećno živeli”?

Za bajke to možda i nije toliko važno. Važno je šta ti želiš da bude posle? Kako želiš da ti život i ljubav izgledaju? Kako izgleda tvoja verzija “Živeli su srećno do kraja života”? Kako izgleda tvoja idealna veza? Ili jednostavno nisi uopšte o tome razmišljala?

To nije ništa čudno i neočekivano, mnoge od nas nisu.

 Evo šanse da to sada uradiš!

Kako u dogledno vreme neće biti radionica uživo, pripremila sam ti program koji će te potpuno pripremiti na to da kreiraš vezu po svojoj meri. U ovaj program ugradila sam svoje lično iskustvo – kako sam ja kreirala i ostvarila svoju idealnu vezu i za mene savršen odnos. Naravno, i svo moje iskustvo u radu sa ljudima i primere i saznanja iz rada sa njima.

Kako? Pročitaj na ovom LINKU 

 

Šta kažu polaznice

Milana Minja Milosević.jpgRadionice/predavanja ovog tipa treba da postoje još u osnovnim i srednjim školama kao neka vrsta obrazovanja o međuljudskim odnosima i izgradnji zdravog odnosa sa sobom i sa drugima. Radionica mi je donela promene koje doživjavam kao pozitivne. Najviše mi je učvrstila veru u univerzum, ako mogu tako da se izrazim i moja mišljenja i ideje koja su van standardnih negativnih uverenja o muškarcima i vezama. Najkorisnije mi je bilo suočavanje sa uverenjem da se muškarci plaše jakih žena i da sam u stvari ja ta koja se plašim da budem to što jesam (bila jaka ili ne) da ne bih bila osuđena/odbačena/sama itd. Preporučila bih ovu radionicu, mada zavisno od svesti osobe. Izuzetno je važno osvestiti koliko je to pritisaka sa strane i nedostatka autentičnosti u načinima na koji biramo partnera i ulazimo u svoje veze. Neva je kao predavač, tj. voditelj radionice kompetentna, konkretna, uzemljena, direktna, logična i realna. Milana Minja Milošević, master-inženjerka elektrotehnike i doktorantkinja na
ETF-u. Pročitajte na ovom linku Minjin tekst u kome je sažela ono za nju najvažnije što je naučila na ovoj radionici

Maja Kokolj.jpgMoji utisci o radionici su fantastični! Dobila sam mnogo više nego što sam očekivala. Svaki momenat proveden u radu sa Nevom i divnim učesnicama radionice je lično kod mene doveo do velikih promena. Do sada sam imala pogrešan pristup ostvarivanja veza.Više sam težila tome kako neki muškarac treba da izgleda, iz kakve je porodice, socijalnog statusa itd... Sada mi je akcenat na tome kako se ja osjećam u prisustvu partenera.
U potpunosti sam osvestila da sam do sada težila idealnom parnteru, a sada poslije radionice kreiram svoju idealnu vezu. Samim tim sam i otvorenija za nove prilike. Svakoj ženi,devojci bih preporučila radionicu. Neva svojim fantastičnim predavačkim umećem i velikim iskustvom na veoma zanimljiv i lak način prenese znanje, ukaže na ograničavajuća uverenja i pokaže kako da ih prevaziđemo. Maja Kokolj, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije 

anonimna.jpgAko ti se ceo život dešavaju identični ljubavni scenariji - sve krene savršeno, pa onda nizbrdo do kraja - vreme je da shvatiš da nije do drugih, sudbine i sličnog, već do tebe. Ja sam to shvatila malo kasno, pošto imam 35 godina. Prva, najbolnija i najteža stvar koju ćeš postići na ovom treningu je opraštanje od nekih starih obrazaca ponašanja i razmišljanja - jer upravo te to dovelo do toga da ti se ponavljaju emotivni brodolomi iznova. Ali, kad se "očistiš" od toga, onda možeš da kreneš "nova" u zdravu i srećnu vezu. Naučićeš najvažniju stvar, a to je da se ne fokusiraš na atribute partnera, već na vaš odnos. I upravo je to ključan momenat: bitno je da se u vezi osećaš ispunjeno, da ona dopinosi tvom kvalitetu života, a ne da li je partner visok 1,90 ili koliko novca ima.
U trenutku dok ovo pišem, već izvesno vreme nalazim se u takvoj vezi. Imam podršku u svakom segmentu svog života, nežnost, privrženost i pažnju, a to je ono što je meni najbitnije u jednoj vezi i što ranije nisam dobijala u potrebnoj meri, jer sam se fokusirala na atribute partnera, a ne na naš odnos. Stoga bih ovu radionicu preporučila samo onim damama koje su spremne da promene svoj „obrazac“; onim drugima želim svu moguću sreću, jer je po svim zakonima fizike nemoguće da radiš ceo život isto, a očekuješ drugačije rezultate. Simona M.

Vesna Jovović.jpgMoje iskustvo danas je vezano za samospoznaju sebe, odnosno shvatnje na koji način sebe predstavljam svetu. Posebno mi je drago da sam upoznala toliko divnih, jakih žena na jednom mestu. Vizualizacija vremena je bio jako koristan trening nakon svih nemilih priča o privatnom životu. Kolaž koji sam napravila je još jedna stepenica više ka opuštanju, praštanju i ljubavi.
Vesna, moddeling agent

mirjana tosic.jpgIzuzetno kreativna radionica. Veoma inspirativan dan u kome sam zahvaljujući Nevi kao predavaču, naučila nešto novo o sebi i došla do odgovora šta je to što mi je potrebno za ostvarivanje idealne veze. “Spremna za akciju“ je rečenica kojom se vodim posle ove sjajne radionice. Moja očekivanja su ispunjena i sa zadovoljstvom preporučujem radionice koje vodi gospođa Neva Rajković.
Mirjana, dipl. učitelj

Verica D..jpgRadionica je savršeno vođena, daje inspiraciju za jedan nov, drugačiji i osvežavajući pogled na ono što priželjkujemo u svom životu. Radionica mi je veoma pomogla i time ispunila moja očekivanja tako što mi je sada lakše da formulišem ono što želim. Ono što ova radionica nosi sa sobom je i kreativni rad u smislu kolažnog prikaza svojih želja i očekivanja. Rado bih ovaj trening preporučila prijateljicama koje maštaju o svom „Princu na belom konju“.
Verica, Magistar farmacije

Nataša Ilić.jpgVrlo sam skeptična kad su radionice ovog tipa u pitanju, ali nešto mi je govorilo da ovo ne treba da propustim. Mislim da ovakvih radionica treba da bude češće. Vrlo su važne jer odnose među ljudima smatram veoma bitnim. Radionica mi je donela smirenje duše koje mi je dalo vetar u leđa da uradim nešto. Da još jednom pokušam. Posle nje više cenim i više slušam sebe, ali i druge. Za mene je bilo najbitnije što sam naučila na kojim stubovima se temelji stabilan i zadovoljavajući partnerski odnos. Oduševljena sam Nevom, njenom energijom i načinom na koji vodi ovu radionicu koju bih svakako preporučila ženama, a prvenstveno zbog toga da razumeju sebe i da shvate da “princ” postoji, ali da nije baš onakav kakvim ga zamišljamo. Nataša Ilić, novinar i bloger

Želiš da dobiješ slično iskustvo? Pogledaj šta se nalazi na ovom LINKU 

Neva Rajković

Copyright 2010-2020  - All rights reserved